dilluns, 28 de gener del 2013

Na Lucía i en Tomeu

Són inseparables, en Tomeu vigila per on ella està, com és un ca molt tranquil, no insinua amenaces ni grunys quan no coneix les visites, però manté un ull vigilant sobre la petita i l'altre per l'amiga (en aquest cas jo) que li feia carantoines, ia més portant una cosota negre, molt rara, molt rara. Aquesta cosa negra de tant en tant feia un estrany clic que no sabia a què venia ...


Hi havia anat per fer unes fotos a la peque i organitzar el nostre acte per d'aquí a unes setmanes, suposo que als papis i als seus avis els agradaran les fotos que vaig fer.
Na Lucía és una nena guapíssima i molt expressiva, així que és molt normal que estigui tan guapa a totes les fotos que li vaig fer. ¿No vos ho pareix?

En Tomeu le fa una bessada molt forta (una bessada de vaca, jeje)

Noltros jugam una miqueta

 Ara jugant amb sa padrina 

Va resultar un dia familiar i agradable. Gràcies per la vostra hospitalitat, la parrilla argentina, estupenda. Puc tornar quan volgueu.

I als amigs del blog, fins a la propera, salut i fotos

dijous, 24 de gener del 2013

Can Garraseca - Una finca a sa Marina de Llucmajor


Per si no ho sabeu, la marina de Llucmajor és un dels llocs amb menys pluviositat de Mallorca. Ho sé bé, perquè a Tolleric passen els núvols de llarg, el cel s'enfosqueix, es tanquen els núvols sobre els nostres caps i finalment passen de llarg, poques vegades deixen caure l'enyorada pluja.
Per això, en aquesta zona és de gran importància l'estalvi i aprofitament de l'aigua.
Dissabte passat vàrem estar visitant la finca anomenada de Can Garraseca, el seu actual propietari i acompanyats pels etnòlegs Cels Calviño i Joan Clar, molt amablement ens vàren explicar sobre les basses i el seu manteniment. Algunes de les que tenen a la finca, són basses tapades. Això per evitar l'evaporació de l'aigua. Sembla mentida, però compte que algunes d'elles no han estat restaurades, així que la seva construcció em va semblar com a mínim, a prova del temps i els dies.
A la finca es poden observar molts elements etnològics, basses tapades, molí fariner, forn de calç, barraques de roter, cisternes ...
Jo vaig aprofitar per fer alguna foto, que vos deix aquí mateix.

Els nostres anfitrions, en Cels en Joan i en Jaume. Gràcies per les vostres explicacions.

Una alzina enmig d'ametllers

Una cisterna de les varies que vàrem veure

El molí fariner, ben restaurat i en funcionament. Llàstima que no es faci servir gaire.

Una altra cisterna enmig del camp.


Aquesta es una bassa tapada. Entre les pedres hi deixen espais per tal de que el ocells hi puguin entrar i sortir.


Una tanca aprop de les cases.


Bé això es tot per avui i fins a la propera sortida pel camp o per qualsevol altre lloc d'aquesta preciosa illa.
Salut i fotos.

dilluns, 21 de gener del 2013

A defora, més enllà de les reixes ja està clarejant.


Simplement es fa de dia, la increïble llum de les primeres hores em dóna ànims per emprendre un nou dia amb tota la il · lusió que sóc capaç.
Aquest sol mediterrani que ens dóna vida, alimenta l'esperit, transmet bones sensacions i meravelloses oportunitats. Cal aprofitar cada instant, perquè és el que compta. Com diuen els budistes: Només hi ha un moment que compte: ara. L'ahir ja no ho pots canviar i sobre el demà encara no tens idea del que et reportarà.
Lo que no faci avui quedarà pendent per sempre més.



Fins la propera, com sempre: Salut i fotos

dissabte, 5 de gener del 2013

L'hivern, la malèfica bruixa del fred. Viu en una cova plena d'estalagmites de gel.



Pareix que he començat l'any amb molta peresa. Des de fa bastants de dies no he pujat cap foto, normalment això em passa quan:

- Duc temps sense sortir a fer fotos i per falta d'inspiració em dedico a altres coses.
- Tot i tenir fotos fresques a la targeta, es fa difícil decidir-me per unes quantes.

Crec que el motiu és que el meu ull comença a ser crític de veritat i no es conforma amb qualsevol foto. Una altra cosa és que per fi trobi la foto que m'agrada. Les meves carpetes sembla que s'encongeixen, hi ha molt de material, però poques fotografies interessants o dignes de ser mostrades.

En aquests moments estava cercant 3 fotos per enviar a un concurs i no en trobo cap. Res, misèria, no sóm capaç de veure ni una foto que mereixi ser penjada entre les dels meus col · legues del Col · lectiu. Crec que necessito allunyar-me una mica i mirar des d'un altre angle, com feia el meu pare quan una aquarel · la no acabava de rular com tenia previst. Ho intentaré.

De tota maneres, el cap de setmana passat, vàrem estar per Mortitx i una mica més tard, al capvespre anàrem a la Talaia d'Albercutx per a la posta de sol, sabeu quines fotos tenc: cap.

Contrallum

 Estepa Joana, primeres floretes.


Falguera

Els pirates de Mortitx

Fins a la propera i desig amb més inspiració. Salut i fotos.